Zašto odabrati ugradnu indukcionu ploču umesto konvencionalne?

Zašto odabrati ugradnu indukcionu ploču umesto konvencionalne?

Postoji nekoliko razloga zašto biste mogli odabrati ugradnu indukcijsku ploču umesto konvencionalne električne ili plinske ploče. Evo nekoliko prednosti ugradne indukcijske ploče:

  1. Efikasnost u energetskom smislu: Indukcijske ploče koriste elektromagnetna polja za zagrevanje posude direktno, bez gubitka energije. Ova tehnologija je poznata po visokoj energetskoj efikasnosti, jer se toplota generiše samo u posudi i brzo se prenosi na hranu. To znači da se manje energije troši tokom kuvanja, što može dovesti do nižih računa za struju.

  2. Brže zagrevanje: Indukcijske ploče zagrevaju se brže od konvencionalnih ploča. Kada uključite indukcijsku ploču, zagrevanje je gotovo trenutno, jer se toplota generiše direktno u posudi. Ovo je korisno ako želite brzo da zagrejete vodu ili brzo skuvate obrok.

  3. Precizna kontrola temperature: Indukcijske ploče omogućavaju preciznu kontrolu temperature. Možete lako podešavati nivo snage i tačno odabrati željenu temperaturu za kuvanje. Ovo je posebno korisno kod recepta koji zahtevaju preciznu kontrolu temperature ili kada želite održavati nisku temperaturu za održavanje jela toplim.

  4. Sigurnost: Indukcijske ploče su relativno sigurne za korišćenje. One se ne zagrevaju samostalno, već samo zagrevaju posudu koja je postavljena na ploču. Kada uklonite posudu sa ploče, zagrevanje se automatski zaustavlja, što može smanjiti rizik od opekotina ili neželjenih incidenta.

  5. Lakše čišćenje: Indukcijske ploče obično imaju ravnu staklenu površinu koja se lako čisti. Budući da ploča nije direktno izložena toploti, prolivanje hrane ili kuvanje preliva se ne peče na površinu, što olakšava čišćenje nakon kuvanja.

Važno je napomenuti da indukcijske ploče zahtevaju posebne posude koje su magnetne kako bi se omogućilo generisanje toplote. Dakle, ukoliko već imate posuđe koje nije magnetno, možda će biti potrebno nabaviti novi set posuđa koji je kompatibilan sa indukcijom.

Aktuelne modele možete pogledati na linku: https://www.tempo-tehnika.rs/bela-tehnika/ugradne-ploce?m=0&ch=859&pr=0-0 .